Zuid-Holland stelt ambitiedocument duurzame landbouw vast

Samen voor een flink Sprong in Duurzame Landbouw

Met de vaststelling van het Ambitiedocument ‘Samen voor een flink Sprong in Duurzame Landbouw‘ door de provinciale staten heeft provincie Zuid-Holland een klap gegeven op verduurzaming van de landbouw.

De verduurzaming moet tot stand komen via diverse proeftuinen. Dit zijn zichtbare plekken in de Zuid-Holland, waar de provincie met koplopers in de voedselketen en landbouwketen duurzame landbouw uitprobeert en ontwikkelt. Voorbeelden voor mogelijk proeftuinen zijn volgens het provinciebestuur ‘Groene cirkels akkerbouw’ en ‘Proeftuin innovatieve veenweiden met paludicultuur’.

Verdienmodellen voor sluiten van kringlopen

 De provincie wil de landbouw verduurzamen door het sluiten van kringlopen van grondstoffen, versterken van regionale voedselketens en het versterken van biodiversiteit bij normale agrarische bedrijfsvoering door nieuwe verdienmodellen.

Voor diverse projecten is een bedrag van 14 miljoen euro beschikbaar, waarvan de helft uit EU-geld (POP3) en de andere helft uit het Uitvoeringsprogramma Groen. Daarboven is een werkbudget van 1 miljoen beschikbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.