Verplaatsingsregeling glastuinbouw 2018 later open

In september zou er een nieuw een openstelling van de regeling Verplaatsingsregeling glastuinbouw 2018 (‘Verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwstructuur ’) zijn. De provincie stelt een budget van 3 miljoen euro beschikbaar. Het is voorlopig de laatste mogelijkheid voor tuinders om van de regeling gebruik te maken. De provincie gaat de regeling evalueren.

Openstelling vertraagd

De provincie Gelderland heeft bekendgemaakt dat de openstelling van de verplaatsingssubsidieregeling glastuinbouw is verschoven van 17 september naar 29 oktober 2018. De details zijn in het openstellingsbesluit te vinden.

Beschikbaar budget

Volgens Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen en LTO Glaskracht Gelderland West hebben meerdere ondernemers al aangegeven gebruik te willen maken van de regeling. ‘Hierdoor zal naar verwachting het beschikbare budget van de verplaatsingsregeling glastuinbouw ruimschoots worden overschreden. Sommige glastuinders zullen hun plannen voor modernisering en herstructurering wellicht niet uitvoeren als hun aanvraag wordt afgewezen. Dat zou een gemiste kans zijn.’ De organisaties vragen de provincie daarom het bedrag eenmalig te verhogen. Daarnaast willen ze graag dat de regeling kan worden voortgezet.

Verduurzaming van glastuinbouwbedrijven

Volgens Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen en LTO Glaskracht Gelderland West is nu het momentum om de modernisering en verduurzaming van glastuinbouwbedrijven in Gelderland te versnellen, inclusief de regionale herstructurering. De organisaties verwijzen daarbij onder meer naar collectieve aanleg van een tuinbouwriolering en uitwerking van de Energieverduurzamingsagenda Bommelerwaard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.