Vanaf 15 augustus subsidie voor korte voorzieningsketens

Van 15 augustus tot en met 14 oktober 2016 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor innovaties van de voedselproductie op lokaal niveau: korte voorzieningsketens.

Lokaal karakter

In een korte voorzieningsketen zitten zo weinig mogelijk partijen tussen agrariër en consument. Het zijn lokale initiatieven met een voorbeeldfunctie. Door het lokale karakter kunnen gemeenten deze initiatieven goed ondersteunen.

Subsidie voor 2 verschillende activiteiten

Via de ‘Regeling samenwerking voor innovaties op lokaal niveau 2016‘ geven we op 2 manieren subsidie voor korte voorzieningsketens:

  • gemeenten die nog geen ‘samenwerkingsverband korte voorzieningsketens’ hebben, kunnen subsidie krijgen voor de kosten van en coördinator. Concreet resultaat is de oprichting van een samenwerkingsverband korte voorzieningsketens
  • gemeenten die al wel een samenwerkingsverband hebben, kunnen subsidie krijgen om gezamenlijk een projectplan op te stellen.

Deze subsidie wordt gefinancierd uit het derde Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3).

Tendersysteem

Subsidieverlening verloopt via een tendersysteem. Elk jaar kunnen gedurende een beperkte periode subsidieaanvragen worden ingediend. In 2016 is dat tussen 15 augustus en 14 oktober. Voor 2016 is er €620.000 beschikbaar. Per project geven we €20.000 tot €130.000 subsidie. De beste voorstellen komen hiervoor in aanmerking.

Kijk voor meer informatie op Mijn RVO

Bron: Provincie Gelderland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.