Subsidie voor welzijnsvriendelijke stalvloeren

Bent u vleeskalverhouder en wilt u in de stal investeren in ammoniakreducerende apparaten of welzijnsvriendelijke stalvloeren? Dan kunt u vanaf 1 oktober 2018 hiervoor subsidie aanvragen. Met deze subsidie krijgt de vleeskalversector een kwaliteitsimpuls en dit stimuleert innovatie, duurzaamheid en dierenwelzijn.

De subsidie is bedoeld voor vleeskalverhouders die eigenaar zijn van een of meer stallen waarin zij bedrijfsmatig vleeskalveren houden.

Budget

Er is in totaal € 15 miljoen beschikbaar gesteld voor 2018 en 2019. Dit bedrag is verdeeld in € 7,5 miljoen voor ammoniakreducerende apparaten en € 7,5 miljoen voor welzijnsvriendelijke stalvloeren. De volgende openstelling is van 1 september 2019 tot en met 30 september 2019.

De subsidie bedraagt maximaal 40% van de kosten die u maakt voor de aanschaf en installatie van uw investering. Voor ammoniakreducerende apparaten is het maximum subsidiebedrag € 100.000 per vleeskalverhouder.

Ammoniakreducerende apparaten

U investeert in één of meer ammoniakreducerende apparaten uit bijlage 1 van de Regeling Ammoniak en veehouderij (Rav). U kunt op dit moment alleen subsidie aanvragen voor luchtwassers. Hiermee wordt de uitstoot van ammoniak, geur en/of fijnstof in de stal beperkt.

Welzijnsvriendelijke stalvloeren

De kenmerken waaraan de welzijnsvriendelijke vloeren moeten voldoen zijn gebaseerd op het onderzoeksrapport Alternatieve vloeren voor vleeskalveren van Wageningen Livestock Research 2017. De onderzochte vloeren in dit rapport en ook nieuw te ontwikkelen vloeren komen voor subsidie in aanmerking wanneer ze aan de voorwaarden voldoen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.