Subsidie Jonge landbouwers Drenthe

Jonge landbouwers in Drenthe kunnen een steuntje in de rug krijgen voor het moderniseren en duurzamer maken van hun bedrijf. Voor de toekomst van de landbouw zijn jonge landbouwers enorm belangrijk. De provincie Drenthe wil hen met de subsidie Jonge landbouwers helpen om in hun bedrijf te investeren. Boeren die 40 jaar of jonger zijn komen in aanmerking voor deze regeling. Zij kunnen vanaf 1 maart tot en met 15 april 2016 een aanvraag indienen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). In Drenthe is in totaal 836.000 euro beschikbaar.

Regeling

Om ervoor te zorgen dat de jonge boeren snel een aanvraag in kunnen dienen, is landelijk gekozen voor een uniforme regeling en een relatief korte investeringenlijst. Deze moeten officieel nog worden vastgesteld door Gedeputeerde Staten. Zodra de regeling en investeringenlijst zijn vastgesteld, volgt op onze website meer informatie. Ook publiceert de provincie dan een officiƫle bekendmaking.

De subsidie Jonge landbouwers heeft een landelijke dekking: alle provincies doen eraan mee. De helft van de subsidie wordt door Europa gefinancierd; de andere helft komt van de provincies. Het is de eerste keer dat de regeling door de provincies wordt opengesteld. Voorheen gebeurde dit door het ministerie van Economische Zaken. Het ministerie ondersteunt de provincies nog wel bij deze openstelling.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.