Door POP3 subsidie kan kan kavelruil Buren, Groenlo-Lichtenvoorde en Rijnstrangen van start

3 Gelderse ruilverkavelingsprojecten ontvangen samen uit Europese en provinciale middelen €863.000 subsidie. Het geld gaat naar de kavelruilprojecten Buren West en omgeving, Groenlo-Lichtenvoorde en Rijnstrangen. Door de landbouwterreinen aan te passen kunnen agrariërs efficiënter hun werk doen en krijgen natuur, recreatie en toerisme een impuls.

Verkaveling Buren en omgeving

STEVIG (Stichting Effectief Verkavelen in Gelderland) herverdeelt landbouwgrond in het westelijk deel van de gemeente Buren en directe omgeving. Dit heet verkaveling. Door onderling grond te ruilen kunnen agrariërs efficiënter werken. Het project ontvangt hiervoor €210.000.

Kavelruil in Groenlo-Lichtenvoorde en Rijnstrangen

Ook in delen van het N18 gebied Groenlo-Lichtenvoorde en in het gebied Rijnstrangen voert STEVIG kavelruil uit. STEVIG ontvangt voor Groenlo-Lichtenvoorde €303.000 en voor Rijnstrangen €350.000 subsidie.

Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3)

Europa stelt via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO), subsidie beschikbaar aan agrariërs, waterschappen en samenwerkingsverbanden tussen agrarische bedrijven en kennisinstellingen voor projecten die bijdragen aan innovatie en verduurzaming van het platteland.

Bron: Provincie Gelderland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.