Internationale subsidie voor agrosector

MKB’ers die actief zijn in de agrifood- en de tuinbouwsector hebben dit jaar wederom de mogelijkheid om met steun van de Topsectoren een internationaal, innovatief samenwerkingsverband op te zetten dat bijdraagt aan duurzame lokale ontwikkeling. Nieuw is dat het budget voor agrifoodbedrijven voor 2016 verdubbeld is naar 700.000 euro.

Subsidie voor agri sector

Deze zogeheten ‘Seed Money Projecten’ zijn erop gericht om MKB’ers uit deze sector te helpen internationale kansen te benutten. In deze projecten draait het om een ‘lokale systeemvraag’, een internationale vraag die alleen kan worden beantwoord door een gezamenlijke bijdrage van het bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen. Wel geldt de voorwaarde dat een lokale probleemeigenaar participeert. Deze projecten zijn in het verleden een goede methode gebleken om kansen in beeld te brengen en netwerkpartners te vinden.

Per project is een indicatief budget beschikbaar van 25.000 euro met een maximum van 50.000 euro. Met dit geld kunnen experts van Wageningen UR worden ingehuurd. Aanvragen kunnen tot 1 maart om 12 uur ’s middags worden ingediend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.